top of page

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan coaching mij helpen?

Soms loop je even vast, zoek je naar een sparringpartner of ontdek je gedragspatronen bij jezelf die jou belemmeren om vooruit te komen. Als coach help ik jou je persoonlijke, maar ook 
je professionele doelen bereiken op het gebied van balans, zelfcompassie en help ik jou belemmerende patronen in jouw persoonlijke leven onderzoeken. Samen kijken we naar je skills, waar je goed in bent, maar ook naar verbeterpunten. Ik help jou je doelen vaststellen

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

De belangrijkste verschillen tussen coaching en therapie zijn:

  • Coaching is gericht op het bereiken van gestelde doelen, terwijl therapie gericht is op het oplossen van problemen. In therapie ga je dus veel vaker specifiek in op gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens coaching doe je dat soms, maar altijd in connectie tot jouw toekomstige doel. Een uitzondering hierop is systemisch werk. In opstellingen kijken we dan naar de herkomst van jouw patronen, vaak aan de hand van jouw systeem van herkomst (gezin);

  • Coaching is een kortdurend proces, terwijl therapie een langdurig proces kan zijn.

  • Coaching is gericht op het versterken van de eigen kracht van een persoon, terwijl therapie meer gericht is op het bieden van steun en begeleiding.

 

Ik ben als coach aangesloten bij de NOBCO. Dat is de beroepsvereniging voor coaches. Ik stel dus geen diagnoses. Zie ik dat er behoefte is aan therapeutische hulp, dan kan ik je wel doorverwijzen.

​Hoe vaak vindt een coachingsessie plaats?
De frequentie van de coachingsessies hangt af van je individuele behoeften en doelen. Zelf raad ik altijd aan om iedere 2 a 3 weken een sessie in te plannen. In mijn ervaring zet je zo de meest effectieve stappen.

Hoeveel sessies heb ik nodig om resultaten te zien?
Ik bied trajecten aan van zes en negen sessies. Meestal zie je direct resultaat, omdat we jouw doel opbreken in kleinere stukjes en iedere sessie dus gebruiken om aan een deel van jouw vraag te werken. En soms moet hetgeen dat we in een sessie hebben besproken nog landen en heeft het iets meer tijd nodig. Heb je een vraagstuk, dan raad ik je aan om voor zes sessies te gaan. Heb je meerdere vraagstukken of wil je na die zes sessies je skills samen met mij nog verder ontwikkelen of brainstormen, dan raad ik je aan om voor negen sessies te kiezen. 

Wat als ik tussentijds vragen of ondersteuning nodig heb?
Ik ben er voor je om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens je coachingstraject. Als je tussentijds vragen of ondersteuning nodig hebt, kun je altijd contact met mij opnemen.

Bied je ook online coaching aan?
Ja, ik bied ook online coaching aan. Dit is een goede optie als je niet in de omgeving van Amsterdam woont.

Hoeveel tijd moet ik per week/maand investeren in een coachingstraject?
De hoeveelheid tijd die je moet investeren in een coachingstraject, hangt af van de frequentie van je sessies. Een sessie duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten. Soms geef ik een huiswerkopdracht mee, dan is het voor het resultaat aan te raden om hier wat tijd voor vrij te maken. Je zult hier echter niet uren mee bezig zijn.

 

Mag ik in termijnen betalen? 
Neem je een pakket van 6 of 9 sessies, dan mag je per sessie betalen. 

Deze factureer ik na elke sessie. 


Hoe ga je om met vertrouwelijkheid en privacy?
Ik vind vertrouwelijkheid en privacy erg belangrijk. Alles wat je mij vertelt, zal vertrouwelijk worden behandeld.

Ik zal je informatie niet delen met anderen zonder je uitdrukkelijke toestemming.

Wat als ik een sessie moet annuleren of verzetten?
Als je een sessie moet annuleren of verzetten, dan kan dit kosteloos tot 48 uur van tevoren.

Ik zal mijn best doen om dan op korte termijn een nieuwe afspraak in te plannen die voor

ons beiden werkt.
 

Heb je andere vragen?

Stuur me dan een berichtje via: info@lateralsikafben.nl. Ik beantwoord ze graag!

 

bottom of page